Usuwanie konta
W każdej chwili możesz usunąć konto HopeCore razem ze wszystkimi danymi. Tej operacji nie można cofnąć.
Usuwanie w aplikacji (najszybciej)
- Otwórz HopeCore: Profil → Ustawienia.
- Dotknij Usuń konto.
- Potwierdź decyzję: aplikacja poprosi o wpisanie słowa potwierdzającego.
Konto zostanie usunięte od razu.
Nie masz dostępu do aplikacji?
Napisz na privacy@hopecore.link z adresu, na który zarejestrowano konto, z tematem „Usunięcie konta” i nazwą użytkownika. Potwierdzimy, że konto jest Twoje, i usuniemy je w ciągu 30 dni (zwykle znacznie szybciej).
Co zostanie usunięte
- profil: nazwa użytkownika (znów będzie dostępna), imię, zdjęcie, opis, język;
- wszystkie Twoje posty wraz z filmami, zdjęciami i miniaturami;
- Twoje dźwięki i ich pliki;
- Twoje komentarze, lajki i powiadomienia;
- wszystkie Twoje czaty z wiadomościami (znikną też u rozmówców);
- Twoje imię z list znajomych i zablokowanych innych osób;
- adres e-mail, dane weryfikacji dwuetapowej i samo konto.
Co może zostać na krótko
- Kopie zapasowe dostawców infrastruktury: przez ograniczony czas, aż zostaną nadpisane zgodnie z ich zasadami.
- Zapisy, które prawo zobowiązuje nas przechowywać, np. jeśli treść była przedmiotem zgłoszenia do organów ścigania.
- Kopie Twoich treści zapisane przez inne osoby (zrzuty ekranu, udostępnienia poza aplikacją): nie mamy nad nimi kontroli.
Potrzebujesz tylko przerwy? Możesz się wylogować lub odinstalować aplikację: dane zostaną i będziesz mógł(-ła) wrócić. Usunięcie natomiast jest nieodwracalne.
Pytania? Napisz na privacy@hopecore.link. Szczegóły o danych znajdziesz w Polityce prywatności.